Váltsák le a felelôtlen vezetôket! (2003-11-05)

Olvasóink írják

Társaim nevében is köszönöm, hogy felhívták a figyelmet a medvék siralmas helyzetére, valamint a vadászok közveszélyes módszereire. Bízunk abban, hogy az emberi felelôtlenség nem fogja megállítani medvevédelmi törekvéseiket. Gratulálunk az Udvarhelyi Híradónak, hogy valós tényeket közöl a vadászokról, és Szeley-Szabó Lászlónak, hogy az Aves Alapítvány nevében felvállalta a medvék védelmét.
Mi egy kisebb, de annál hatásosabb baráti kör vagyunk, szeretnénk létrehozni a Természetünk Egészségéért Egyesületet, hogy önkéntesen tudjunk tevékenykedni környezetünk védelmében.

Még nem vagyunk felkészülve, hogy hivatalosan is a zöldekhez tartozzunk, ugyanis valaki mindig utunkba áll, nem támogatják szándékainkat.
Laikusan közelítjük meg a témát, mert nem rendelkezünk mindazzal a szaktudással és információbôséggel, mint Szeley-Szabó úr, az Erdélyi Nimród fôszerkesztôje, ezért néhány kérdéssel fordulunk Önökhöz.

Az Aves Alapítvány cikkében olvastuk, hogy Bíró István, a Nagyküküllô Vadásztársulat igazgatója jelentôsen hozzájárul a hargitai medvék kipusztításához. Kérdezzük: milyen intézmény ellenôrzi a vadászok munkáját? Vagy manapság ez teljesen jelentéktelen? Miért nevezik a vadászatot sportnak, amikor életeket oltanak ki? Miért etetik dögökkel a medvéket? Tudomásunk szerint a medve mindenevô! Hogyan szereznek tudomást a külföldi vadászok az itteni lehetôségekrôl? Csak a medvéket mészárolják ilyen brutálisan vagy más állatokat is? A fajkutyákat is szabadon gyilkolhatják?
Reméljük, hogy nem minden vadász vagy vadôr képes a vadak tömeges pusztítására, bizonyára becsületes, természetkedvelô emberek is vannak közöttük. Ha igen, akkor ôk miért nem szólalnak fel, miért tűrik, hogy mások miatt ôket is a gyilkosok közé sorolják? Miért nem váltják le a felelôtlen vezetôket?
Felkérünk minden természetbarátot, hogy kapcsolódjon be természetünk megóvásáért ebbe a folyamatba. Várjuk a vadászok hozzászólásait is! Elérhetôségünk:
termeszetunkegeszsegeert@warez.hu vagy te@warez.hu
Tel.: 0740-620563

Tisztelettel: Fórika Endre