Ion Tiriac si-a mutat vinatoarea in justitie

Emilian Isaila
Sambata, 19 Martie 2005

Fostul tenisman cere daune de 30 de miliarde de lei participantilor la un talk-show despre mistretii impuscati la Balc

In urma scandalului vinatorii de la Balc (Bihor), Ion Tiriac cheama in judecata trei jurnalisti si un psiholog pentru calomnie si insulta. Pe 25 ianuarie, postul National TV a gazduit un talkshow, moderat de Madalin Ionescu, pe tema partidei de vinatoare organizate de Ion Tiriac pe domeniul de la Balc. Invitatii emisiunii au fost jurnalistul Cornel Ivanciuc, militantul si ziaristul ecologist Laszlo Szabo-Szeley si psihologul Florin Tudose.
Daunele cerute de Ion Tiriac celor patru, in solidar, sint de 30 de miliarde de lei, adica peste un milion de dolari. Primul termen din proces va avea loc pe 5 aprilie 2005, la Bucuresti.
Reamintim ca vinatoarea care a socat o tara intreaga a avut loc pe 22 si 23 ianuarie. Omul de afaceri Ion Tiriac a invitat 32 de personalitati din Romania si strainatate la o vinatoare de mistreti. La acest eveniment au participat, printre altii, Adrian Nastase si Ilie Sirbu, fost ministru al agriculturii. Trebuie spus ca Ilie Sirbu a suferit un accident de vinatoare in urma cu un an, fiind impuscat in zona inghinala.
In organizarea vinatorii de la Balc au fost implicate 180 de persoane si au fost impuscati 185 de mistreti. Madalin Ionescu, moderatorul emisiunii de la National TV, a declarat pentru “Evenimentul zilei”: “Acest proces e o incercare de intimidare. In ceea ce ma priveste, procesul e mort din punct de vedere juridic. Sint acuzat ca nu am intervenit sa-i opresc pe invitati. Nu am fost sanctionat de CNA pentru acea emisiune si, in plus, l-am invitat pe domnul Tiriac sa participe la dezbatere, dar acesta a refuzat”.
Laszlo Szabo-Szeley, militantul si jurnalistul ecologist din Odorheiu Secuiesc, a declarat pentru EVZ: “Cred ca prin aceasta actiune, domnul Tiriac vrea sa iasa cu obrazul curat din povestea masacrului de la Balc. Daca era o chestie de onoare, cum ca nu as fi spus adevarul in acea emisiune, domnul Tiriac cerea despagubiri de un leu. Asa cred ca vrea sa hartuiasca jurnalistii din Romania.”

 

Copyright © 1996-2005 Evenimentul Zilei Online.