PROTEST ȘI PETIȚIE

Potrivit informațiilor noastre în urma administrării necorespunzătoare a fondurilor de vânătoare și drept consecință a aplicării metodelor ilegale de vânătoare, efectivul populației de urși bruni carpatini (Ursus arctos arctos) din România a scăzut drastic în ultimii ani. Conform datelor statistice în 1989 pe teritoriul României a existat cea mai viguroasă și cea mai numeroasă populație de urși, numărând 7780 de exemplare, din care in momentul de față nu mai există decât 1800–2000 de urși. Aceștia sunt vânați și acum aplicând unele metode rușinoase din epoca comunismului, metode interzise de convențiile internaționale privind protecția animalelor sălbatice, convenții semnate și de România. Ilegalitățile comise și masacrarea urșilor săvârșite de lobby-urile de vânători lezează grav interesele naționale și imaginea internațională a României. Corupția existentă în cercurile vânătorilor și interesele financiare ale unor asociații de vânătoare au ca scop exterminarea urșilor înainte ca România să devină stat membru al Uniunii Europene. În viitorul apropiat ne putem aștepta la dispariția parțială sau totală a ursului brun carpatin de pe teritoriul României.

În consecință adresez prezenta petiție Parlamentului Europei, Guvernului României și tuturor instituțiilor competente cu solicitarea de a lua cât mai urgent cele mai eficiente măsuri de protecție cu scopul de a împiedica vânătoarea ilegală a urșilor și a altor carnivori protejate. Este un interes comun să asigurăm pentru urmașii noștrii supraviețuirea speciilor pe cale de dispariție, și ca România să intre în Uniunea Europeană cu biodiversitatea ei actuală.

În acest scop fac un apel către mass-media din România și de peste hotare să sprijine cu o campanie publicitară susținută programul de protecția ursului brun carpatin inițiat de Fundația Aves www.aves.ro din România.

Semnați petiție